Mutatós desszert sütés nélkül az esküvői asztalra

Jó hír nem kell Martha Stewartnak születni ahhoz, hogy lenyűgöző mutatós süteményt készítsünk. Bemutatunk egy szuper egyszerű receptet, mellyel sütés nélkül készíthetünk lenyűgöző desszertet. Mindössze annyit kel tennetek, hogy a hozzávalókat összekeveritek, és beteszitek a hűtőbe. Mindezt megtehetitek az esküvő előtt legfeljebb négy nappal, hogy nyugodtan aludjatok minden este.

Hogyan éritek el a színeket? Felejts el az ételfestékeket, a fagyasztott gyümölcs, mint a málna, és az áfonya természetes színezőként használhatod. A rudak alapjául Oreo süti morzsát használjunk. Az összetevőket az alábbi recept szerint, lépésről, lépésre haladva keverjük össze.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 ¼ csésze Oreo süti morzsa
  • ¼ csésze vaj
  • 1 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • ¼ csésze víz
  • 1 evőkanál ízesítetlen zselatin (2 tasak)
  • 12 dkg krémsajt
  • 1 csésze nehéz tejszín
  • 1 csésze cukor
  • ¼ csésze friss áfonya (vagy málna)
  • 3 evőkanál áfonya püré (vagy málna püré)

DIY-no-bake-cake-bars-step1

Első lépés

Az alaphoz öntsük a morzsákat egy közepes tálba, keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a vajat, és keverjük addig, amíg homogén nem lesz. A keveréket egyenletesen nyomkodjuk szét egy 20 cm átmérőjű tepsiben, majd legalább 10 percre tegyük be a fagyasztóba.

DIY-no-bake-cake-bars-step2

Második lépés

A töltelékhez öntsük a vizet egy kisméretű lábosba, adjuk hozzá a zselatint, hagyjuk állni 10 percig, majd kis láng felett keverjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Tegyük félre.

Egy elektromos habverő segítségével közepes-nagy sebességen keverjük simára a krémsajtot, a tejszínt és a cukrot. Keverés közben, lassan öntsük a zselatint a krémhez.

A fele tölteléket egyenletesen oszlassuk el a lehűtött alapon.

DIY-no-bake-cake-bars-step3

Harmadik lépés

Szórj friss gyümölcsöt az így elkészült rétegre, és nyomkod bele egy kicsit.

DIY-no-bake-cake-bars-step4

Negyedik lépés

A fennmaradó tölteléket keverjük össze a gyümölcspürével, öntsük a tepsibe, és terítsük el egyenletesen.

DIY-no-bake-cake-bars-step5

Ötödik lépés

Fedjük le, és egy éjszakára tegyük be a hűtőbe. Kivételnél a tepsi oldalán futtassuk végig a kést, hogy a süteményt elengedje, és fordítsuk egy lapra , hogy kijöjjön a tepsiből. Majd zsírpapírra fordítjuk és 8×4 cm es szeletekre, vágjuk. Tálalásig tartsuk a hűtőben.

Az esküvő témájának megfelelően bármivel díszíthetjük, ehető virágok, csokoládé darabok, gyöngyök csak a kreativitásunk szab határt.

CAKEBARS-DIY