Így üzenhetsz a pincérnek, az evőeszközök elhelyezésével

Mi magyarok, ha elmegyünk egy étterembe és végeztünk a fogással jó esetben keresztbe tesszük az evőeszközöket, és megyünk isten hírével. Pedig az evőeszközök elhelyezésével fontos információkat adhatunk a felszolgáló személyzetnek. Jó ha tudjuk, hogy ha befejeztük az étkezést és a tányérunkon szépen egymás mellé párhuzamosan helyezzük el az evőeszközöket – akkor a pincér máris tudja, hogy elviheti a terítéket.
kesz

Ha azt szeretnénk, hogy megkapjuk a második fogást. akkor tegyük a tányér közepére a villánkat, a kést pedig fektessük rá úgy hogy egy plusz jelet alkosson.

kovetkezo

Ha fel szeretnénk hívni a házigazda, vagy a pincérek figyelmét arra, hogy az étel kiváló volt, akkor fektessük az evőeszközöket párhuzamosan a tányérunkra, úgy, hogy a kés illetve villa szárai balra mutassanak.

nagyonjo

Ha pihenni szeretnénk evés közben egy keveset, majd egy rövid idő múlva folytatnánk az étkezést, akkor a kést a jobb oldalra, a villát pedig a bal oldalra helyezzük a tányéron úgy az eszközök fejei összeérjenek.

idot

Ha nem ízlett az étel azt is kifejezhetjük, hasonló módon helyezzük el az evőeszközöket mintha pihenni szeretnénk, azzal a különbséggel. hogy a késnek bele kell kapaszkodnia a villa ágaiba.

rosz

Ha betartod ezeket a tanácsokat, akkor a jövőben egy éttermi étkezésnél biztosan nem lesz félreértés, és nem fogják ránk, hogy nem vagyunk illem és tisztelettudóak.