Esküvői stílus – Tiara

A legszebb menyasszonyi kiegészítő, melyet soha nem lehet megunni, különösen azért mert káprázatos hercegnővé varázsol minden menyasszonyt. A tiara visszatért az esküvők világába.

A tiara valószínűleg az ókori Mezopotámiából származik, ahol az uralkodók használták fejdíszként, valamint megkülönböztetésként. Perzsiában ugyancsak az uralkodók és a papok viselték. Ekkor még általában nemezből vagy szövetből készült, és leginkább egy csúcsos süvegre hasonlított.

Később, a kereszténység elterjedtével a pápák egyik legfőbb jelképe lett: egyszerre szimbolizálta a pápa hatalmát, és az ég felé törését magas csúcsával. A pápai tiara a pápák koronázási ékszereinek egyike.

Az idő haladtával a tiara először csak az uralkodók, fejedelmek „tartozéka” lett, majd később már mindenki viselhette, aki nemesi származású volt. A 18. századtól kezdve a tiara egyre inkább a nemesi családból származó nők kiváltsága lett, férfiak ekkorra már nemigen hordták.

A 19. században és a 20. században már kizárólagosan női viseletnek, afféle „kiegészítőnek” számított. Mára a tiara viselése nem csak a nemesség kiváltsága, tiarát viselnek a menyasszonyok, szépségkirálynők is.

Angyali megjelenést kölcsönöz egy csillogó, finom kiképzésű tiara, mely tökéletesen illik, egy fejtetőre fésült frizurához. Úgy gondolom, hogy ez a 2016 os tervezésű tarát Kate Middletonkáprázatos királyi esküvője ihlette.

2016-wedding-style-trends-tiaras-1

Marcheza 2016-os őszi kollekciójának bemutatóján sok érdekes kiegészítő bukkant fel. Ezek közé tartozott ez a dicsőséges ékköves tiara, mely úgy ül a fejen mintha bele fonták volna a hajba. Szeretnénk még több hasonló megoldást látni.

2016-wedding-style-trends-tiaras-2

Ha kevésbé kirívó, de ugyanolyan lenyűgöző, tiarát keresel, akkor ajánlom figyelmedbe Keren Wolf arany rózsáit.

2016-wedding-style-trends-tiaras-3

Bohókástavaszi esküvőre tökéletes választás, az arany és gyöngyből álló hagyományos tiara, melyet a torontó tervező Blair Nadeau álmodott meg.

2016-wedding-style-trends-tiaras-4

És végül egy tökéletes nyári esküvő légies koronája lehet Jennifer Behr új modern vonalakkal megtervezett tiarája, mely finom, csillogó szexi és nőies. Válasszunk hozzá minimalista ruhát, így a kiegészítő még fényesebben ragyog.

2016-wedding-style-trends-tiaras-5