Ennyi erővel akár meztelenül is mehetnének férjhez

A héten voltak New Yorkban a szezon legfontosabb esküvőiruha-bemutatói, úgyhogy összeszedtük a legizgalmasabb képeket az eseménysorozatról. Természetesen nem az olyanokra koncentráltunk, amilyeneket nyilván ön is fog látni egy-kettőt idén, ha megy lagziba, hanem az extrémekre, szexire, váratlanokra, fantáziadúsakra, hordhatatlanokra. Nézzük is, melyik hat bemutatón hökkentünk meg a legjobban – ez a heti trend, úgyhogy figyelmesen nézegessen, mert legalul már megy a szavazás arról, hogy melyik kollekció a legjobb!

Monique Lhuillier

Galia Lahav

Ez a márka nem hagyományos divatbemutatót tartott, hanem úgynevezett prezentációt, elképesztően jó díszletekkel-kellékekkel. Az egyik, ráadásul fekete ruhás menyasszonyt egy oldalára állított szobában fotózták, a többieket egy romantikus éjszakai jelenetben. Ha ön szereti a már-már karikatúrába hajlóan nagy szoknyákat, akkor a Galia Lahav márka lesz a kedvence, mert itt tényleg akkorák az aljak, hogy külön kanapé kell nekik. Feltehetőleg egyik-másik ilyen ruhában vagy menni nem lehet rendesen, vagy egy asztalhoz odaülni. Viszont gyönyörűek.

Theia

Az első szembetűnő dolog ebben a kollekcióban az, hogy az összes menyasszony egy olyan fejdíszt visel, ami egyszerre emlékeztet bukósisakra és fürdősapkára. A második, hogy mennyire szereti ez a márka a fémes árnyalatokat: ezüstösen-szürkésen csillognak itt a menyasszonyok. A harmadik pedig az, ami az összeállítás címét is inspirálta: egy csomó olyan átlátszó ruha van, ami tényleg csak a legfontosabb helyeken takar valamelyest, és olyan illúziót kelt, mintha a viselője pucéron menne férjhez. De még nem is a Theia a legdurvább ilyen szempontból, menjünk tovább!

Ines Di Santo

Reem Acra

Az új Reem Acra-kollekcióból nekünk megintcsak a nagy szoknyák tetszettek a legjobban. Nagyon nőiesen tudnak lenni ezek a sziluettek, főleg persze egy ízlésesen dekoltált felsőrésszel. A hat bemutató felhozatala közül talán ezek azok a ruhák, amik a leginkább megfelelnek annak a képnek, ami a fejünkben él a klasszikus menyasszonyi ruhákról. Ha ön nem érti, hogy mindennek ellenére miért tűnik mégis egész modernnek ez a bemutató is, akkor segítünk: a kiengedett, laza frizurák miatt. Az ilyen fazonokhoz, esküvőre általában fel szokták tűzni a nők haját, de úgy tűnik a divathét teljes anyaga alapján, hogy a kontyok és feltűzött hajak teljesen kimentek a menyasszonyi divatból.

Jenny Packham

És végül Jenny Packham bemutatóját ajánljuk az ön figyelmébe, főleg akkor, ha ön is osztja azt a nézetet, hogy manapság már egyáltalán nem kötelező egy nőnek fehér ruhában férjhez menni. Jenny Packhamnél láttunk halványzöld, rózsaszín és ezüst-arany színekben játszó menyasszonyt is, ráadásul a ruhák többségén valami minta is látható. A virágos díszítés az esküvői tematikába simán beleillik, a csillagos viszont a különlegesebbek közé tartozik – ha nem tudnánk, hogy menyasszonyi divatról van szó, ezt a példányt lehet, hogy karácsonyinak néznénk.

velvet.hu