A modern esküvő és a hagyomány találkozása

„ A mézeskalácsosság a legszellemesebb mesterség… Nem a MERCUR patronátussága alatt áll, hanem Ámoré alatt… Nem is mesterember a mézeskalácsos, hanem poéta. Hangulatot ébreszt, mosolyt fakaszt az ajkakon, elpirulásra kényszeríti az arcokat süteményeivel… Ott van a mézeskalács szív – egy kis célzás: pólyás baba vagy csak bölcső, egy kis szemtelenkedés. Mandulával kirakott lovas – egy kis jólás…”

(Mikszáth Kálmán: Fekete város)
Régi míves mesterség a mézeskalács készítés, több évezredes hagyománya van Európában. Ünnepi alkalmakra már a görögök, később a római birodalom népei is gyakran készítettek különböző mézes lepényeket, kalácsokat. Hála az új esküvői trendeknek újra reneszánszát éli a mézeskalács készítés.

zoldszivekImmár ötödik éve, hogy intenzíven foglalkozom mézeskalács-készítéssel, mely amellett, hogy a munkámmá vált, a hobbim is. Az évek során több fajta tésztát, módszert és díszítési technikát kísérleteztem ki, melyek segítségével kínálatomat folyamatosan tudom újítani, bővíteni. Ez a kísérletezés folyamatos, hiszen a mai napig rájövök újabb és újabb technikákra, fortélyokra. Az idei évben először tervezek néhány kezdő tanfolyamot, melyek során elsődleges célom, hogy az érdeklődőknek átadhassam tudásomat, praktikákat, fortélyokat oszthassak meg azokkal, akik érdeklődnek ez után az ősi mesterség után.

aaaEsküvői köszönetajándékok, vendégajándékok, ültetők széles kínálatával várom megrendelőimet. A kedves ifjú pár egyedi tervezésű mézeskalácsait is örömmel elkészítem, a dekoráció színéhez, megjelenéséhez illő stílusban. A párok több száz forma közül válogathatnak, és az első megbeszélést követően 5-6 fajta – az elképzelésüknek megfelelő – mézes közül választhatják ki a leginkább megfelelőt.

Karácsonyi mézeskalácsaim mellett már több, mint 1000 különböző fajta mézest készítettem, melyek között helyet kapnak nőnapi, Valentin-napi, húsvéti, esküvői kalácsok is. Az ünnepekre (Húsvét, karácsony, anyák napja…), családi eseményekre (születésnap, névnap, esküvő, házassági évforduló, ballagás, keresztelő…) készített termékeimet egyedi mintákkal és stílusban igyekszem színesíteni, különlegessé varázsolni.

2Mennyiségi kedvezményeket a legtöbb esetben érvényesíteni tudnak!

Rendeléseiket, érdeklődéseiket a következő elérhetőségeken várom:
Krabótné Tanács Anita
6784 Öttömös, Béke u. 5.
06-20/809-65-35
Facebook