A mindent eldöntő helyszín

A helyszínválasztás valóban döntő fontosságú, sok mindenre ügyelni kell. Szóba jöhet szabadtéri helyszín, ilyenkor vannak erre specializálódott helyszínek, de lehet sátras esküvő is, ami biztos, hogy felejthetetlen lakodalmat biztosít. Ám az időjárás kiszámíthatatlan, ezért a legtöbben a zárt helyszíneket részesítik előnyben. Valamint most már divat az extra különleges helyszínválasztás, például egy hajón, de ma már nem ritka a lakóhelyünktől távolabb eső esküvők szervezése sem. Lehet szó külföldi, vagy vidéki esküvőről, esetleg egy kastélyról, de szóba jöhet a Balaton is. Most az jár a fejében, bárcsak megrendezhetném magamnak? Nem kell első hallásra azt hinni, hogy sokkal több pénzbe kerül, sőt lehet, a mai esküvői piac lehetővé tette az árak kiegyenlítődését, nem beszélve a különböző kedvezményekről. Egy vidéki kastélyban, mely romantikus és elegáns hangulatot biztosít, és teljes szolgáltatást nyújtja, esetleg saját dekorációval és esküvő szervezővel, több mellékköltséget nem kell számolni. Balaton parton tartott esküvő esetén, kedvező bérleti, és menü árakat kaphatunk. Tehát nagyon fontos az alapos piackutatás. Ha már van elképzelésünk, akkor is érdemes végignézni a lehetőségeket.
boatMielőtt neki állunk az ideális, hozzánk illő helyszín felkutatásának, telefonon érdeklődjünk néhány döntő szempontról. Tudjuk meg a befogadó képesség megfelel e, a mi vendég listánknak, esetleg van szállás lehetőség. Miután kinéztünk pár, számunkra is ideális helyszínt, személyes tapasztalatot kell szereznünk, esetleg elmegyünk vacsorázni, felmérve ezzel a személyzetet, és az ételeket, árakat. Ez az idő elég lesz arra, hogy eldöntsük stílusinknak, ízlésünknek megfelelő e. Majd „hivatalosan” is felkeressük Őket, és személyre szabott ajánlataikat összeszedve, árak és szolgáltatásuk színvonalát mérlegelve, döntünk a megfelelő mellett!

Old_Museum_3Döntő fontosságú lehet, az árba beletartozó extra szolgáltatás, mint saját dekoráció, zenekar stb. Az esküvő idejére ajánlott felkérni, családtagot, barátot, vagy egy ezért fizetett személyt, aki a lakodalom ideje alatt, egy speciális megbízást kap. Ő kontrolálja az italfogyasztást, esetleg ételfogyasztást is! Így sokkal könnyebb reggel, az utolsó vendég távozása után a több ezer apró feladat mellett a fogyasztás ellenőrzése. Például egy vezetett listának nagyon hálásak leszünk.

The-George-in-Rye-Wedding-Venue-Anneli-Marinovich-Photography-187Külső helyszíni szertartás

Mostanában egyre inkább divatba jött, hogy a szertartást nem a házasság kötő teremben, hanem egy külső helyszínen tartják meg. Ez egyedi meghitt szertartást eredményez, ám ehhez megfelelő helyszínt kell választani, megfelelő adottságokkal. Nem ajánlott ez a megoldás, ha a vendégek egy része nem hivatalos a vacsorára is, mivel kellemetlenség származhat belőle. Gondoskodni kell a hangtechnikáról, rossz idő esetén zárt, vagy fedett helyről, valamint nyáron, nagyon meleg időszakban árnyékos helyről. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű ülőhelyet és ahhoz elég teret tudjon szolgáltatni a helyszín. A külső szertartás elengedhetetlen kelléke a virágkapu, amely alatt átvonul az ifjú pár. Érdemes kikérni szakemberek tanácsát a szabadtéri esküvővel kapcsolatban. Egy biztos a szabadtéri esküvő fotózás szempontjából nagyon elegáns szertartást eredményez, amely emlékezetes lesz!

Light & Love Photography | www.lightandlovebali.com | info@lightandlovebali.com | 081 338 419 777

Light & Love Photography | www.lightandlovebali.com | info@lightandlovebali.com | 081 338 419 777