7 súlyos hiba amit a jegygyűrűddel elkövethetsz

Az eljegyzési gyűrűt egy életre választjuk, egy új kezdet a házasság jelképe. Habár a szerelem szikrája örökre megmarad, azt jelképező gyűrűnkre számtalan veszély leselkedik. Lehet hogy ezeket a hibákat, te soha nem követed el, de azért felhívnám rá a figyelmedet…

Elfelejted a gyűrűt levenni

Van néhány tevékenység, ahol a legbiztonságosabb, és legjobb megoldás a gyűrű levétele, hogy biztosak legyünk benne, ne érje sérülés. A sportolás, edzés mindig veszélyes tevékenység, elég nagy esély van arra hogy ilyenkor, kilazul, vagy kiesik egy kő. Ugyan ilyen a kertészkedés, amikor az apró barázdák beszennyeződhetnek, melyek nehezen tisztíthatók. A takarítás viszontagságainak ne tedd ki a gyűrűd, az erős vegyszerek súlyosan károsíthatják azt.

Nem teszed biztonságos helyre

Ha a fenti tevékenység bármelyike miatt le kell venned a gyűrűd azt helyezd biztonságos, emlékezetes helyre. A jegygyűrűket saját dobozban szokás tartani, hogy ne sértsen, vagy ne sérüljön meg más ékszerektől.

Zuhanyzás alatt is viseled

A legfontosabb, hogy zuhanyzás, vagy fürdés közben távolítsd el jegygyűrűdet. Ez sokkal egyszerűbb, minthogy véletlen a lefolyóban landoljon. A szappanoktól és tisztítószerektől felhalmozódó trutyi miatt gyűrűd elvesztheti csillogását, és ezáltal unalmasnak tűnhet.

7-engagement-ring-mistakes-ryan-browne.co_.uk-13090101_066

Úszás közben viseled

Úszás hideg vízbe,például a Balatonban, vagy az uszodában? A hideg hatására újaid össze mennek, és nagyobb valószínűséggel csúszhat le legféltettebb kincsed. A klóros víz amúgy is károsítja a gyűrűt, különösen akkor, ha rendszeresen van kitéve ennek a vegyi hatásnak.

Nem viszed ékszerészhez

A legtöbb ékszerész, a gyűrű vásárlásánál, felhívja a figyelmet, hogy rendszeresen (6-8 hónaponként) ellenőrizni kell, hogy nem lazultak ki a kövek. Valamin ezen alkalmakkor, a kisebb sérüléseket kijavítják, és egy alapos tisztítással, vissza állítják az eredeti csillogást.

Nem biztosítottad

Remélhetőleg, ha az összes fent említett tippet betartod, akkor is érdemes biztosítást kötni a gyűrűre. Ez lehet külön, biztosítás, vagy a lakásbiztosításba épített érték biztosítás. Ne feled az ördög soha nem alszik! De némi megnyugvást ad a tudat, hogy biztosítva van.

7-engagement-ring-mistakes-eleanorjaneweddings.co_.uk-Jo-Huw-10

7-sulyos-hiba-amit-alkovethetsz-a-jegygyuruddel

Vagy felkérsz, egy profit, hogy rendszeresen tisztítsa meg ékszered, vagy tisztítsd meg magad! Áztasd a gyűrűd, egy tál meleg vízben nagyon kevés szappannal, néhány percig. Ez segít fellazítani, a makacs szennyeződéseket. Ezek után egy puha gyerek fogkefével tisztítsuk meg a maradék szennyeződésektől, és íme! Újra csillog.