3 ember, akit lelkiismeret-furdalás nélkül kihúzhatsz a vendégek listájából

Nehéz meghozni a döntést, hogy kik vegyenek részt az esküvő napján, anélkül, hogy családot, barátot megbánts. A nem megfelelő döntés rossz érzésekkel tölt el benneteket és az adott személyeket is. Ha majd vissza tekintetek az esküvői fotókra azt szeretnétek látni, hogy mindenki jól érzi magát, és remélhetőleg még sokáig emlegetik az esküvőtöket.

De nézzük kik azok, akiket lelkiismeret-furdalás nélkül levághattok a vendégek listájáról, tudván több mint valószínű, hogy nem sértődik meg, ha nem kap meghívást.
A munkatársak

Tetszik a munkád és a téged ott körülvevő emberek? Na és? Ott fogsz dolgozni 5 év múlva? Össze jársz a munkatársaiddal? (nem csak munka utáni italozásra) Már találkoztak a kedveseddel? Tudják ki a menyasszonyod? Ha nem túl szoros a kapcsolat, akkor hívd meg őket az esküvő után egy étterembe egy vacsorára, némi italozással egybekötve. Csak akkor írd fel a vendégek listájára őket, ha valódi barátok, és nem csak kölcsönösen utáljátok a főnököt. A kezdő vendéglistáknál gyakori hiba hogy beleveszik Őket.

wedding-guest-list-jasonfryphotography.com-Michelle-Simon-155

Szülők barátai, szomszédjai

Ha a szülők vagy rokonaid hozzá járulnak a költségekhez, és ők akarják meghatározni a vendéglistát, ez szimpla zsarolás. ha azt szeretnék, hogy ott legyen, Balázs és Klára. kérdezd meg tőlük, hogy ezek az extra vendégek mennyire fontosak nekik. Talán azért mert lépést akarnak tartani Janival? Meg akarják mutatni, hogy ők is valakik? Ahelyett, hogy felesleges költségekbe verd magad, küldj nekik egy szép kártyát, egy esküvői fotóval. Ne költs virtuális idegenekre!

wedding-guest-list-photographybyvicki.co_.uk-Jon-and-Parysa-694

Párod barátja, akit még sohasem láttál

Egy fontos szabály, amit tartsatok be mind ketten, hogy nem hívtok olyan vendéget, aki nem közös ismerősötök. Ne feledjétek, ha van egy keret, ragaszkodjatok hozzá, akkor is ha a vőlegény váltig álltja, hogy gyerekkora legjobb barátja. Ha egyikőtök, még sosem találkozott az illetővel, akkor inkább hármasban hozzatok össze egy találkozót az esküvő után.