2016-os menyasszonyi torta trendek

Sok fejtörést okoz és rengeteg energiát köt le az ünnepi asztal legfontosabb díszének kiválasztása. Rengeteg féle torta közül választhatunk, de vajon melyikek lesznek az év legkedveltebb irányzatai?
Az elmúlt években népszerűek voltak a különleges személyre szabott torták, többségét a trópusi és citrus ízek inspirálták, de feltűntek a kétségtelenül merész egyedi íz világgal rendelkező Earl Grey, Matcha, Wasabi, fehér csokoládé, levendula, méz ízesítésű sütemények is. Vannak, akik további alternatívákat kereset, mint a sajt, fánk, vagy habcsók, de a hagyományos esküvői torta még mindig a legnépszerűbb.

A jelenlegi irányzatok azt sugallják, hogy a párok, az instagrammon látott, vagy elképzelt színvilágba illeszkedő süteményt keresnek, megteremtve a teljes harmóniát. 2016 színei a nyugalmat tükrözik, előtérbe kerülnek a pasztellszínek, kék és rózsaszín árnyalatok, a könnyedség, és az egyszerűség érzését nyújtva. De lehet látni lépéseket a meglepően kontrasztos színek használatára is. 2016 tart számunkra néhány meglepetést.

Az évet a következő torta trendek uralják:

Rokokó (barokk) Sütemények

A sütemények mindegyike pazar és részlet gazdag. Gazdagon díszítik arannyal, függöny, tekercs díszekkel, csodálatosan illenének bármelyik 16. századi palota dísztermébe. Igazán alkalmassak arra, hogy egy modern hercegnő elbűvölje udvartartását.

rokoko_barokk_torta

Emeletes torták

A magas sütemények elképesztő látványt nyújtanak, mert látszólag elérik az eget, anélkül, hogy felborulnának. Ideális nagy magasságú rendezvény helyszíneken, és egy ilyen torta biztos maradandó élményt nyújt a vendégeid számára.

 emeletes_torta

Rusztikus esküvői torták

A rusztikus hangulatot sugalló meztelen torták, már eddig is népszerűek voltak, de 2016-ban mind az íz világ, mind a díszítés módja sok újdonságot hozhat.

 

Celine Chaplin Photography Bridal Shoot

Csipkés torták

Mint ahogy sok tervező Jenny Packham, Monique Lhuillier és Oscar de la Renta gyűjteményében is főszerepet játszik a csipke, úgy a csipkés díszítésű sütemények is mindig a menyasszonyok egyik kedvence lesz, és ez a tendencia várhatóan az idők végezetéig folytatódni fog.

csipkes_torta

Festett torták

A festett sütemények, már az elmúlt években is népszerűek voltak, mert ez a legjobb módja annak, hogy egy pár tényleg egyedivé varázsolja saját tortáját. Virágok, szerelmes madarak, a kézzel festett sütemények 2016-ban még népszerűbbek lesznek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karcsú, áramvonalas torták

A nagyvárosi esküvők elengedhetetlen dísze, hiszen könnyen megjeleníthetünk, egy egy ikonikus épületet, festői parkot, vagy elbűvölő városképet.

 kecses_torta

Fekete torták

Merész, feltünő, fekete torta, drámai alternatívája a hagyományos menyasszonyi tortának. 2016-ban egyre gyakrabban találkozhatunk a merész sötét színekkel, és ezek egyre jobban integrálódnak az esküvői színvilágba. Ez a fekete esküvői torta az arany szegéllyel részletes, nagy cukor pünkösdi rózsával, arany pillangókkal és bogyókkal elegáns és feltűnő.

fekete_torta

Színes torták

Személyes élmények, kulturális háttér és a trendek is befolyásolják az esküvői színeket. 2016 a bátrabb színválasztás éve, ahol a párok személyisége dominál! Marie Antoinette barokk sütemény jó példa erre.

szines_tortak

Textúrált torták

Szereted a fodrokat, az izgalmas díszítéseket, virágos kompozíciókat, sok menyasszonyt lenyűgöznek, ezek a nem mindennapi megoldások. Készítess ruhádhoz illőtortát! 7 rétegű párna torta tökéletesen mutatja be a különböző textúrák használatát, hogy hogy hozzon létre egy szép luxus esküvői tortát.

texturalt_torta